Daan Brühl

muziek Kiteman

speech Amber

muziek Placebo

speech Misja

speech Dirk

muziek WINNE

speech Herman

gedicht Tessel

gedicht John

muziek Otis Redding

speech Karin

speech Dirk Uittenbogaard
Lieve Daan,
Lieve broeder van een andere moeder, zoals we elkaar wel noemden.
 
Ik heb het genoegen gehad om je 5 jaren te kennen. 5 intensieve jaren van hard trainen, wedstrijden varen en feesten. 7 dagen per week en minstens 3uur per dag. Er ging bijna geen dag voorbij zonder jou.
 
Ik weet het nog goed de 1e keer met jou in de boot. Jij kon hard ergometeren en ik hard skiffen en dat gingen ze samen proberen te proppen in een roeiboot: de dubbel twee.
We mochten in een houten dubbel twee op een brakke zondagmorgen van het njtk 2005. Ondanks deze omstandigheden ging het echt fantastisch.
We kwamen enthousiast de boot uit en we hebben elkaar in ons hart gesloten en nooit meer los gelaten.
We vullen elkaar aan. We konden lachen, huilen, ruziën echt alles.
Jij liet mij zien dat er meer was dan roeien en ik moest daar tegenover jou af en toe even goed aan de lijn houden. we waren een echt team, een gouden team.
2x goud op de coupe, brons op het junioren wk, velen nationale titels en andere overwinningen hebben we samen behaald. Dat nemen ze ons nooit meer af.
 
Je was ook altijd zo gemotiveerd om te winnen. Olympisch goud, daar droomden we van.

Het maakte ons niet uit in welke boottype als het maar met elkaar was.
Ik zag je ook groeien binnen het roeien. Het laatste jaar ben je ook van plek 2 naar slag gegaan, wat duidt op een enorme progressie. Kritisch op jezelf, maar altijd vol strijdlust tot de eindstreep.
Door de pijngrens heen bijten om daarna de handen omhoog te kunnen houden.
 
Ook buiten de boot met spelletjes. Moest je het spelletje net zolang blijven spelen tot dat je van mij gewonnen had en dan speelde je het spelletje nooit meer, want eens gewonnen is altijd gewonnen zei jij.
Hoezoe winnaarsmentaliteit?
 
Ik ga dat missen. Een vrolijk persoon die wanneer iedereen zich verveelt met een ballon aan kwam lopen. "Kijk Dirk dit is leuk". Je blies het op . Liet het los en rende er met een schaterlach achteraan.


Ik ga het missen dat er straks geen daan meer is op de training en geen daan meer is op de uitzendingen, maar één ding weet ik zeker en dat spreek ik nu met je af.
Ik zal voor je trainen, ik zal voor je strijden, ik zal voor je vechten en ik zal voor je winnen tot aan het olympisch goud.
 
rust zacht daan